Om mig

Ridderstad Consulting AB

VEM ÄR JAG?


Jag heter Caroline Ridderstad (fd. Eliasson). Jag bor i Stockholm. Jag är uppvuxen i Jämtland där mina föräldrar drev ett vårdhem för förståndshandikappade under min uppväxt. Där föddes mitt intresse av att arbeta och försöka hjälpa människor i det komplicerade system som vi kallar livet.  


Jag är 41 år gammal, är gift och har fyra barn i två olika kullar. Jag har bred erfarenhet av att arbeta med familjer, ungdomar och barn i alla sorts situationer.

MINA ERFARENHETER


Jag är utbildad socialpedagog för barn och ungdomar med en specialutbildning inom psykiatrin i Uppsala.

Jag gjorde huvuddelen av min praktiktjänstgöring på BUP på Södersjukhuset och som barnutredare på Bromstensgården HVB. På Bromstensgården arbetade jag sedan vidare en tid vilket gav mig mycket erfarenhet av att arbeta med såväl barn som med deras föräldrar. Jag arbetade under denna tid med observationer, hembesök och dokumentation. Efter Bromstensgården arbetade jag som boendestödjare inom socialpsykiatrin.
Där arbetade jag med familjeroch personer med 

neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF), hemmasittande barn och missbruk.


Efter detta har jag utbildat mig till Föräldra- och Familjecoach i den danska barnpsykologen Jesper Juuls anda. Jag arbetar där mer med att hjälpa familjer, föräldrar och/eller barnen, att nå sina mål eller genomföra en önskad förändring.

Jag har en bred kunskaps- och erfarenhetsbas och kan arbeta brett inom mitt område. Min röda tråd är familjen och jag har ett systemteoretisk förhållningssätt på hur jag ser och arbetar med familjer. 

I egenskap av leg. Psykoterapeut vill jag verkligen rekommendera Caroline Ridderstad i hennes verksamhet som Familjecoach. Hon har en gedigen kunskap och ett positivt och seriöst förhållningssätt.

/ Margareta Nyqvist Asker

Epost: info@ridderstadconsulting.se

Tel: +46 703 716651